Huiskamergesprek

Soms…………….. soms wil je wel eens je verhaal even kwijt. Wil je met iemand praten die écht naar je luistert. Die met het hart en ziel naar je luistert. Die geen behoefte heeft jouw verhaal onderuit te halen of te bekritiseren.

Jouw verhaal; je kunt en wilt het niet met je kinderen delen en terecht. Je partner neemt je niet serieus. Je beste vriendin zegt dat jij je niet zo moet aanstellen. De buurvrouw kan het niet voor zich houden dus binnen de kortste keren ligt jouw verhaal op straat. En dus houd je het maar bij je….

Maar het knaagt… het zoekt een uitlaatklep. Het is misschien te klein om in therapie te gaan (?) maar te groot om het bij je te houden. Dat doe je al zo lang….. En het kost je zoveel energie…. Dus waar moet je met je verhaal naar toe?

Je kunt dan overwegen om een zogenaamd huiskamergesprek met mij te voeren. Alsof ik bij je op de koffie ben. Een gesprek waarin jij vertelt en waarin ik, onbevooroordeeld, luister, eventueel vragen stel ter verduidelijking. Alleen al het uiten van je verhaal, het onder woorden brengen wat je bezig houdt, kan bevrijdend werken.

Samen kunnen we bezien of het voldoende is geweest je verhaal te uiten. Het kan ook zijn dat jij erachter komt, dat er toch zaken zijn die je verder uit wilt werken. Dit huiskamergesprek kan een opstap zijn naar een therapie. Het is te allen tijde aan jou om te beslissen of je een therapie bij mij wilt starten.

Tijdens dit huiskamergesprek ben ik als therapeut passief, dat wil zeggen; ik maak geen gebruik van de speciale technieken die ik als therapeut beheers. Ik luister empathisch en geïnteresseerd en geef, indien van toepassing en gewenst, advies.

Voor een dergelijk huiskamergesprek geldt dan ook een ander tarief: € 30, – voor 45 minuten en € 10,00 voor elk volgend kwartier. Je ontvangt geen factuur voor je verzekering want dit valt niet onder de dekking van je aanvullende verzekering (mits je die hebt) tenzij je direct kiest voor een therapiesessie (zie contactpagina).