Hartcoherentie

Een oude Cherokee indiaan vertelde zijn kleinzoon: “Mijn zoon, er vindt binnen in ons allemaal een gevecht plaats tussen 2 wolven. Een is de Slechte. Hij is boosheid, jaloezie, hebberigheid, wrok, minderwaardigheid, leugens en ego. De andere is de Goede. Hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, bescheidenheid, vriendelijkheid, empathie en waarheid.” De jongen dacht na en vroeg toen: “Opa, welke wolf wint er?”

En de oude man antwoordde zachtjes: “diegene die jij voedt.”

Gevoelens en emoties hebben een grote invloed op het lichaam. Wanneer de emoties negatief zijn kunnen ze ongewenste veranderingen in de fysiologie veroorzaken. Deze veranderingen kunnen op hun beurt weer leiden tot het ontstaan of verergeren van gezondheidsproblemen.

Positieve emoties kunnen de sleutel vormen tot optimaal functioneren, doordat ze invloed hebben op de gehele fysiologie. De gezondheid verbetert aanmerkelijk. Met het oefenen in hartcoherentie kun je ontdekken hoe je stress en angst omzet in vrije energie terwijl je tegelijkertijd je gezondheid verbetert.

Het programma toont je, hoe jouw gedachten en emoties jouw hart en jouw zenuwstelsel beïnvloeden. Het laat direct zien hoe stemmingen en emotionele reacties op stress jouw hartritme beïnvloeden, wat tevens effect heeft op jouw cognitieve prestaties, mentale gezondheid en welzijn in zijn geheel. Het programma is als het ware een spiegel van jouw emotionele gesteldheid en deze direct beschikbare informatie geeft jou de mogelijkheid op effectievere wijze stress en gevolg van negatieve emoties te verminderen.

Toepassingsmogelijkheden waarbij stressvermindering en herstel van evenwicht in het autonome zenuwstelsel wenselijk zijn o.a.

  • Emotionele problemen
  • Stressmanagement
  • Angststoornissen
  • Gewichtsproblemen

 

Het oefenen in hartcoherentie kan tevens zeer goed in combinatie met hypnotherapie / psychotherapie samen gaan.