Wat is hypnose?

Iedereen maakt dit dagelijks mee en je staat er totaal niet bij stil. Het is, net als slaap, een natuurlijk verschijnsel. Bv. je bent verdiept in een boek of je dagdroomt wat voor je uit. Of, terwijl je autorijdt besef je opeens dat je een heel stuk hebt gereden waarvan jij je niet bewust bent omdat je gedachten elders zijn. Je bent dan in trance. Jouw onbewuste zorgt voor je veiligheid.

In de hypnotherapie wordt deze trance bewust opgeroepen om je te doen concentreren op je innerlijk. Zodoende worden wegen gevonden om snel en doeltreffend jouw functioneren te verbeteren en jouw klachten te doen verdwijnen.

Tijdens de trance blijf je alert en gebeurt er niets wat jij niet wilt. Vergelijk dit maar met de eerder genoemde autorit. Als er zich plotseling een gewijzigde verkeerssituatie voordoet, reageert jouw onderbewuste op de juiste manier.

De term hypnose duidt dus een bewustzijnstoestand aan waarbij je diep ontspannen bent en volledig geconcentreerd. Je geraakt in een vorm van verhoogde concentratie en diepe ontspanning en je zult merken dat dit prettig is voor geest en lichaam.