Werkwijze

 

Ik streef naar korte behandelperioden. Dat betekent dat je gemiddeld 3 tot 10 sessies zult hebben. Na vijf afspraken bespreken we of het voldoende is of dat we nog nieuwe afspraken maken. Soms echter kunnen 2 of drie sessies al voldoende zijn. Logisch dat de overige afspraken dan kosteloos vervallen.

 

Wanneer de wind aanzwelt bouwen sommige mensen muren… Anderen bouwen windmolens……….
C.G. Jung

 

Je komt naar mij toe met een probleem. Je wilt een oplossing voor je klacht. Je verwacht misschien van mij een oplossing of tenminste een recept, net als bij de dokter. Dat ga je van mij niet krijgen…! Jij bent degene die eruit moet komen. Jij moet bepalen welke oplossing of welke keuze voor jou de beste is. Want je komt in je leven voor vragen en problemen te staan om ervan te leren, om zelf keuzes te maken, om zelf te verwerken. Je moet het dus zelf doen. Maar je weet niet goed hoe je dit moet doen, waar moet je beginnen. En daar kan ik je bij helpen. En dat is dan ook wat je van mij mag verwachten:

hulp, meedenken, coaching, begeleiding, voorstellen, troost, aanmoediging.

Maar: je moet het uiteindelijk zélf doen. En dus moet je gemotiveerd zijn:
je moet het belangrijk vinden om er nu iets aan te doen! Je hebt een gevoel van dat het zo niet langer kan of misschien denk je: eigenlijk zou ik wel eens willen weten waar die vage klachten en gevoelens vandaan komen’. We kunnen dan samen beginnen met uit te zoeken waar dat gevoel vandaan komt, waarom het juist nú komt en wat het je duidelijk wil maken.

Technieken zijn belangrijk, maar krijgen pas hun waarde en effectiviteit binnen een therapeutische, doelgerichte relatie. Een samenwerkingsrelatie waarin jouw individualiteit, jouw doelen en mogelijkheden het uitgangspunt zijn. Een samenwerkingsverband waarin jij je als cliënt begrepen, veilig en gerespecteerd weet.

 

Het bereik van wat we denken en doen
Wordt begrensd door wat we niet opmerken
En omdat we niet opmerken
Dát we niet opmerken
Kunnen we weinig veranderen
Totdat we opmerken
Dat niet opmerken
Ons denken en doen bepaalt.

R.D. Laing